Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Δωρεά έργου ζωγραφικής απο τον Παλαιολόγο Θεολόγου στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας



Με αφορμή την δωρεά ενός πίνακα του κου Θεολόγου απο τον ίδιο τον ζωγράφο στην Δημοτική Πινακοθήκη, ο κος Μάριος Ξηρομερίτης έδωσε συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκε στο πόσο μεγάλη τιμή είναι για την Πινακοθήκη της Λάρισας να δεχτεί μια τέτοια δωρεά, καθώς το έργο έχει μεγάλη αξία και καλλιτεχνικά καθώς ανηκει σε μια απο τις καλύτερες περιόδους του ζωγράφου, και τεχνοτροπικά αλλά και συναισθηματικά. Προσέθεσε επίσης πως μια τέτοια κίνηση δείχνει πως η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας μπορεί να φιλοξενήσει καλλιτεχνικά την Θεσσαλία και τους καλλιτέχνες της αλλα και να συμβάλει στην προβολή τους. Κατόπιν αναφέρθηκε στον καλλιτέχνη και τον συμβολικό χαρακτήρα των έργων του, το γεγονός πως υπήρξε μαθητής του Μόραλη και γι’αυτο ήτανε μια ευτυχής συγκυρία το γεγονός πως συνέπεσαν οι εκθέσεις Θεολόγου και Μόραλη στους χώρους της Πινακοθήκης.
Εκ μέρους του καλλιτέχνη, που απουσίαζε για λόγους υγείας, δήλωσε ο κος Ξηρομερίτης πως η έκθεση του προκάλεσε τις καλύτερες εντυπώσεις και την χαρακτήρισε απο τις ομορφότερες στην ζωή του αν και δεν θα ειναι η τελευταία του στους χώρους της Πινακοθήκης, καθώς θα διοργανωθεί κι Έκθεση Δωρητών όπου φυσικά θα προβληθεί και η δουλειά του κου Θεολόγου. Αναφορά έγινε επίσης στο γεγονός πως η Πινακοθήκη είναι ένας φορέας στον οποίο πλέον μπορεί να ακουμπήσει ο κάθε καλλιτέχνης για προβολή και στήριξη του έργου του.
Ο κος Ξηρομερίτης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός πως η Πινακοθήκη μπορεί και της αξίζει να γίνει ο πυλώνας στον οποίο θα στηριχτεί η Πολιτιστική Μεσογειάδα του 2009 αρκεί να της δοθεί η ευκαιρία και να δώσει η Πολιτεία αξία και σημασία στις δυνατότητες της για ανάπτυξη και διοργάνωση των απαραίτητων εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου