Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Ανάδειξη του έργου ζωής του Παλαιολόγου Θεολόγου





Την τιμητική αναδρομική έκθεση του Βολιώτη ζωγράφου Παλαιολόγου Θεολόγου, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας Παύλος Μαβίδης και η ιστορικός της τέχνης Χρύσα Δραντάκη, παρουσία του μεγάλου καλλιτέχνη. Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης επισήμανε ότι η προσφορά της ΝΑΜ στα πολιτιστικά πράγματα, με δυναμικές παρεμβάσεις σε διάφορες δραστηριότητες, είχε σαν αποτέλεσμα να ταυτιστεί η παρουσία της με σημαντικές εκδηλώσεις που διακρίνονται πάντα από την τόλμη στη σύλληψη της πρωταρχικής ιδέας και από τη συνέπεια με την οποία η ιδέα αυτή γίνεται πράξη.
Ακολουθώντας τις ίδιες αρχές, την ίδια επιτυχημένη συνεργασία με το Δήμο Νέας Ιωνίας και επιθυμώντας να συνεχίσει την ίδια πρακτική, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας πραγματοποίησε από 1 μέχρι 31 Δεκεμβρίου, Τιμητική - Αναδρομική έκθεση του Παλαιολόγου Θεολόγου.
«Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας με την Αναδρομική – Τιμητική Έκθεση του Παλαιολόγου Θεολόγου, φιλοδοξεί να παρουσιάσει και να αναδείξει ακόμη περισσότερο το συνολικό έργο του καλλιτέχνη - ανθρώπου και να δείξει με τη στάση της δρόμους και για όλους τους φορείς της Αυτοδιοίκησης», επισήμανε ο κ. Παπατόλιας.
«Κάθε φορά που μια σταξιά χρώματος έρχεται και πέφτει πάνω στον καμβά και όταν αυτό το πράγμα δέσει με όλα τα πράγματα που είναι γύρω μου, αισθάνομαι τελείως άλλος άνθρωπος. Νιώθω μυριάδες φωνές να ακούγονται μέσα μου και να τραγουδάνε, που με συγκινούν και τότε καταλαβαίνω ότι ο ορίζοντάς μου και η προσπάθειά μου να πλατύνω τον ορίζοντα όλου του κόσμου ή των ανθρώπων που βλέπουν τους πίνακές μου, ότι πετυχαίνει», τόνισε σε δηλώσεις του ο Παλαιολόγος Θεολόγου. Ο καλλιτέχνης επισήμανε ότι όλα τα έργα του έγιναν με αγάπη με πόνο και με πείσμα και πάντα προσπαθούσε αυτό που νιώθει μέσα του να το κάνει πράξη.
Ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας Παύλος Μαβίδης επισήμανε ότι ένα μικρό δείγμα τιμής στον Παλαιολόγο Θεολόγου, είναι μια μικρή αίθουσα εργαστηρίου ζωγραφικής του Πολιτιστικού Οργανισμού, που φέρει το όνομά του. «Επόμενο βήμα είναι να του αφιερώσουμε μια μεγάλη αίθουσα, με μόνιμη εγκατάσταση των εκθεμάτων του», ανέφερε, προσθέτοντας ότι προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής είναι να αναδεικνύει τους ανθρώπους της περιοχής που έχουν να επιδείξουν σπουδαία πράγματα.
Ο Στέφανος Λάζος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Ν. Ιωνίας, τόνισε ότι η αναδρομική έκθεση προς τιμήν του Π. Θεολόγου, έχει σκοπό οι πολίτες της Ν. Ιωνίας, του Πολεοδομικού Συγκροτήματος και της Μαγνησίας να δουν από κοντά το έργο του.
Τέλος η Χρύσα Δραντάκη, ιστορικός τέχνης, που έχει την επιμέλεια της έκθεσης χαρακτήρισε τον Π. Θεολόγου σπάνια περίπτωση καλλιτέχνη, που το προσωπικό βίωμα αντανακλά απευθείας το καλλιτεχνικό του έργο, κάτι που είναι εμφανές σε όσους παρακολουθούν το έργο του στην πορεία των δημιουργικών χρόνων.

Πηγή: magnesianews.gr 30/12/2009

1 σχόλιο: